سرزمین غریبه ای که بارها در کتاب مقدس(تورات) نامش آمده، از حدود قرن دوم میلادی به تدریج از خاطره ها محو شدو در کتاب های تاریخ به فراموشی سپرده شد. اما از آغاز نیمه دوم قرن نوزدهم، با شروع کاوشهای باستان شناسی در شهر شوش ، داستانِ تمدنِ باستانیِ ایلام به تدریج به کتاب های تاریخ بازگشت.

کلید جستجو درباره تمدن ایلام کتاب تورات بود، جایی که در داستان دانیال نبی آمده بود که وی در دارالسلطنه شوش در ولایت ایلام رویایی دید و جبرئیل در میان دو شاخه رود اولای (شاعور) رویا را برای او تعبیر کرد.

 

کنت لوفتوس انگلیسی با همین نشانه ها در سال های 1849 تا 1852م به ایران آمد و نخستین کاوش علمی باستان شناسی در ایران را انجام داد. نتیجه گزارشِ کارِ او راهی بود به سوی شناخت تمدن ایلام، چرا که او گزارش کرد که شوش همان شهر باستانی «شوشان» ذکر شده در کتاب تورات است.

دولت فرانسه در سال ۱۸۸۳م همزمان با پادشاهی ناصرالدین شاه، یک نفر مهندس معمار به نام «مارسل دیولافوا» را که قبلاً به ایران سفر کرده و با معماری و هنر ایران آشنایی داشت، جهت فراهم کردن مقدمات باستان‌شناسی در شوش به ایران اعزام کرد. و بعد از او مورگان به ایران آمد که قلعه شوش را با آجرهای ایلامی برای محافظت از گروه خود ساخت. اینان با کاوش های خود تکه های پازلِ در هم ریخته تمدن ایلام را یکی یکی چیدند.

اما قطعه اصلی پازل بعدها پیدا شد. مستر براون نیوزلندی در کاوش های خود برای پیدا کردن نفت در خوزستان، در سال 1935 متوجه تپه خاکی عظیمی شد که دو دیوار آن را احاطه کرده بودند. بعد از نخستسن حفاری ها که پیش از جنگ جهانی دوم صورت گرفت، هیئت فرانسوی به سرپرستی رومن گیریشمن بنای مدفون در تپه  را در سالهای 1952-1962 به طور کامل از زیر خاک بیرون آورد:

*چغازنبیل بزرگترین اثر معماری به جا مانده از تمدن ایلام.چغازنبیل

*برای مطالعه بیشتر به کتاب زیر مراجعه نمایید:

#کتاب"تاریخ ی ایلام" نوشته نادر میرسعیدی

 


 


از ایلام تا ایران کتاب ,ایلام ,تمدن ,کاوش ,تاریخ ,تورات ,تمدن ایلام ,کتاب تورات ,باستان شناسی منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

به چمنزار بیا پورتال و سایت تفریحی خبری ایرانیان " اللهُ یَـکفـے " rainyteam سجاده عشق چگونه خاك نفس مي كشد ؟ بينديشيم درب و پنجره دوجداره ارزان کده baranedu.ir - پــورتــال بـــاران